sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Estesähläilyä

Punran estekisoista selvitty kunnialla !

Eli, tänään suuntasin tallille heti aikaisin aamusta, koska vaikka itse kisat alkoi vasta 11 aikoihin, piti tallilta lähteä noin tuntia aiemmin, jotta ehtisi ratsastaa paikalle, ilmoittautua ja tutustua rataan. Sen jälkeen jäi vielä melko paljon aikaa, joten tuli tehtyä oikein kunnon alkukäynnit, käveltiin varmaan tunti ennen kuin päästiin verryttelyalueelle.

Verryttelyssä Ripa tuntui todella kivalta, pitkä käyntipätkä oli sanut sen hereille ja poika kuunteli apuja nätisti, laukka oli reipasta ja verryttelyhypyt hyviä. Kuitenkin juuri meitä edeltänyt ratsastaja suistui satulasta ja satutti siinä samassa itsensä. Siinä sitten vähän viivästyi koko kilpailu, kun ambulanssia saatiin odottaa puoli tuntia (!), minkä jälkeen kului vielä jonkin aikaa ennen kuin se lähti pois kentältä ja kilpailua voitiin jatkaa. Yhteensä siis jouduttiin seisoskelemaan noin tunti, ja eikös Ripa sinä aikana jo vähän väsähtänyt ja pitkästyikin samalla. Toki sain vähän ylimääräistä verryttelyaikaa vielä, mutta ei tuntia seisonutta, täysin tylsistynyttä hevosta 5-10 minuutissa herätellä, joten Ripa jäi vähän veltoksi radalle mennessä.

Yhteensä radalla oli 8 estettä, joista yksi oli sarja. Ensimmäiset kolme estettä sujuivat melko hyvin, Ripa ei tuijotellut värikkäitä puomeja ja keskittyi hyppäämiseenkin. Neljänessä esteessä oli mukana aaltolankku, johon oli vielä maalattu kumiankkoja, ja sitä Ripa jo vähän epäröiden tuijotteli, hyppäsi kuitenkin kun vähän rohkaisi. Viidennellä esteellä jätkä alkoi selvästi jo väsyä, ja siitä eteenpäin jouduinkin käytännössä pyytämään jokaisen laukka-askeleen erikseen. Kuudes este, sarja, meni melkoiseksi sähläykseksi, kun Ripa ensin meinasi kieltää, mutta päättikin sitten hypätä käynnistä/seisaaltaan, tiputti esteiden välissä raville ja loikkasi sitten toisestakin osasta yli. Ihme kyllä, kaikki puomit olivat tähän asti pysyneet ylhäällä. Seitsemäs este, lankku meni ihan OK, vaikka jouduinkin tekemään melkoisesti töitä hevosen pitämiseksi edes jonkinlaisessa laukassa, ja lähestyminen viimeiselle esteelle meni vähän pitkäksi, joten siitä tippui puomi. Melko lähellä olimme siis puhdasta rataa (sähläilyineen :'>), mutta ei sitten kuitenkaan.

Silti olen todella tyytyväinen meidän suoritukseemme, kyseessä kun kuitenkin olivat ensimmäiset yhteiset kisamme ja Ripakin on ollut koulupainotteisessa käytössä jo jonkin aikaa. Pitkä seisoskelu ennen starttausta vaikutti mitä luultavimmin tulokseemme, ja uskoisin, että olisimme voineet saada puhtaan radan ilman sitä. Mutta koska mennyttä ei voi muuttaa, pitää iloita siitä, että pudotuksia tuli vain yksi ja Ripa on niinkin reilu hevonen, että jaksoi hypätä koko radan, vaikka sinne sekaan tulikin melkoista sähellystä.

Ohessa vielä video radastamme, laatu on vähän mitä on, mutta ainakin siitä näkee jotenkuten, millaista menomme oli :')


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti