maanantai 2. toukokuuta 2011

Uusi talli - uudet kujeet ?

Eli, Ripa siis muutti uudelle kotitallilleen lauantaina. Muutto oli taas helppo homma; herran kamat autoon, hevosen nouto tarhasta, kuljetussuojat jalkaan samalla aikaa kun vanhemmat laskee traikun lastaussillan alas, hevonen traikkuun. Koko touhun kesto siis noin 10 min, josta 9 min varusteiden lastausta ja viimeinen minuutti hevosen lastaus :D
Matka ei ollut pitkä, joten Ripa sai pärjätä ilman heinää. Ja sehän melkein onnistui, kuoputteli kyllä aina kun pysähdyttiin (matkan ainoissa liikennevaloissa jaksoi odottaa kokonaiset 8 sekuntia!) ja muistutti, että unohtuikohan jotain.. On se ihana <3
Uudella tallilla siten järjesteltiin kamat ja ratsastin Ripan vielä, kun vanhemmat lähti palauttamaan traikkua. Koska en paikallisia maastoja vielä tuntenut, jäin kentälle pyörimään ja hypättiin apri kertaa ristikkoakin, kun sellainen kentällä kerta oli pystyssä. Ripa oli hiano, ei epäröinyt kuin kerran ja siitäkin syytän värikkäitä puomeja (meidän omat on oikeasti aitatolppia ja siten myös maalaamattomia, joten kyllähän liilat puomit sitten selvästi syö pieniä suokinpoikasia). Ties vaikka sitten uskaltauduttaisiin PUNRAn seuraestekisoihin aprin viikon päästä, 50-60cm clear round -luokka voisi olla sopiva kisauran aloitus meille. No, saa nähdä, ennen sitä pitää vielä kokeilla hypätä rataa.

Eilen saatiin sitten tallilta seuraa, ja päästiin Kaija-tamman ja omistajansa ohjeistuksella tutustumaan maastoihin. Itse lenkki oli melko rento ja itse menin ilman satulaa, mutta laukattiin kuitenkin. Yksi hiekoituslaatikko oli nälkäisellä tuulella ja sitä piti oikein pysähtyä tuijottelemaan ja ihmettelemään, ennen kuin sen ohi uskalsi mennä. Hankittiin Ripalle Furminator (tarkoitettu koirien alusvillan poistoon), jotta saisi tuon jätkän kuorittua talviturkistaan - vähänkin rankempi liikunta näkyy nimittäin heti voimakkaana hikoiluna, mutta sehän on ymmärrettävää kun on talvivaatteetkin vielä päällä.

Tänään lähdettiin sitten ihan kaksistaan pällistelemään paikallista luontoa, ja ihan sattumalta löydettiinkin yksi maastolenkki, joka meille oli viikonloppuna tallilla selitetty ! Se kulkee todella kauniissa ympäristössä pehmeällä hiekka-/soratiellä ja siellä pääsee hyvin ravailemaan ja laukkailemaan pitkiäkin pätkiä. Pitää joku päivä käydä vähän pidemmällä tutkimassa paikkoja, tänään käytiin vaan se peruslenkki kun itsellä ei ollut niin paljon aikaa. Furminator on toiminut hienosti, tänään ei lähtenyt enää kovinkaan paljon karvaa ja Ripakin kiiltää jo valossa nätin kullanvärisenä, selvä merkki kesäkarvasta (: Herra oli tänään jopa saanut tarhakaverin, kun lauantai ja sunnuntai oli vietetty ihan yksin (ja sehän ei Ripalle sovi, rupeaa helposti huutamaan jos jää yksin), jonka kanssa Ripa sitten vähän nahisteli leikillään ulkona.

Huomenna Ripa saattaa saada uuden vuokraajan, Anna-niminen nuori nainen käy kokeilemassa ja vaikutti ainakin viesteissään hyvin pätevältä ja huolelliselta ihmiseltä, joten uskoisin, että Ripan kanssa pitäisi sujua, jos kemiat ovat muutoin kunnossa. Senhän näkee sitten huomenna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti