tiistai 17. toukokuuta 2011

Kesäfiiliksissä



Koko viime viikon oli aika lämmin, joten fiilis oli melko kesäinen. Ripalta lähti vihdoin loputkin talvikarvasta, ja nyt se näyttääkin jo hevoselta, eikä enää jääkarhulta :')
Me ollaan viime päivinä lähinnä keskitytty tutustumaan lähialueen maastoihin ja ihmetelty, mitä tallin ympäristöstä oikeen löytyy. Tuossa tiistaina löydettiin metsästä pari kaatunutta puunrunkoa, joiden yli jätkä hyppäsi ihan innoissaan yli. Tuli melko ilmavia hyppyjä ja ripa vähän lämpeni, mutta molemmilla oli tosi hauskaa, (vaikka alunperin piti vain mennä ihan rento maastolenkki..). Torstaina seikkailtiin sitten metsäriellä ja vähän päästeltiin ylimääräisiä höyryjä ulos - kyllä muuten lähti lujaa ! Hienosti kuitenkin hidasti eikä sählännyt paluumatkalla, mitä ripa on usein tehnyt. Edistystä siis, jee :)

Viikonloppu menikin vähän rennommissa tunnelmissa, lauantaina hypättiin taas esteitä. Mentiin tällä kertaa ihan yksittäistä estettä, hirrvittävän pelottavaa, pinkkiä okseria, jonka alla oli vielä lankkujakin. Alkuun meni ihan hyvin, mutta kun kohotin okseria vähän isommaksi ja tein siitä tasakorkean, meni Ripa-paralta pasmat ihan sekaisin. Siinä sitten tuli muutamakin hissihyppy, ja yksi estekannatinkin onnistuttiin halkaisemaan, hupsista.. Samana päivänä otin Ripasta tarhassa muutamia portrait-/taidekuvia, joisat kotona kokosin ainakin omasta mielestäni ihan hienon mustavalko-kokoelman. ja tämä siis tylsistymisen vuoksi..



Sunnuntaina annoin herralle vapaapäivän, ja eilen olikin vuokraajan päivä, joten seuraavan kerran olin vasta tänään. "kiusasin" risto reipasta tekemällä puolentoista tunnin koulutreenin kentällä. Mutta kyllä kannatti, lopputreeni alkoi sujua jo todella hyvin ja Ripa kantoi itseään oikein komeasti. Hypättiin siinä sitten muutaman kerran pienen kavaletin yli ja harjoiteltiin laukan vaihtamista hypyssä. Oli vähän vaikeaa Ripalle ensin, mutta alkoi parin sähläyskerran jälkeen jo sujua melko hyvin, ainakin kun ottaa huomioon, ettei herraa ole koskaan treenattu esteillä aj siten koko laukanvaihto esteellä on melkoisen uusi juttu. Ylpeä olen jätkästäni <3 Samalla otettiinkin sitten pari satulakuvaa Ripasta, jotka lähetän myöhemmin Vanhalaan (joustorunkoisten satuloiden maahantuoja ja myyjä, joustorunkoiset voi sovittaa valokuvien avulla), jotta nähdään, jos vaikka päästäisiin vihdoin eroon romaanin geelitoppauksesta, se kun on melko rasittava vehje ja tuppaa valumaan pois romaanin alta, vaikka sen väitetään olevan niin tahmea, ettei se mihinkään valu.. Vähän on poika päässyt laihtumaan kevään aikana, joten aloitan sille varmaan ruokaöljykuurin ja nostetaan kauramäärää, mutta Ripa sentään on saanut vähän lihaksia eikä enää näytä sellaiselta pullahevoselta, jota se syksyllä kevyemmän käytön vuoksi vähän muistutti.

Tästä kuvasta näkyy laihtuminen aika hyvin - takapään luut vähän törröttää.. (selkärangan törrötys on muista syistä, selkälihaksia on kasvatettu tulostab saakka ja vaatii vielä "lihastenkasvatusloman") Samalla kuitenkin helposti huomattavissa etupään lihakset. Näiden pitäisi sitten jäädä, mutta kiloja lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti